Voordelen van een weddingplanner inschakelen

.

Een huwelijk plannen kan ontzettend leuk zijn maar heel vaak blijkt het veel meer werk dan gedacht. Geen probleem als jullie alle tijd van de wereld hebben maar als jullie, zoals vaak voorkomt, beiden een drukke baan hebben, dan leveren de voorbereidingen meer stress dan plezier op. Wij als trouwambtenaren merken het vaak al tijdens onze gesprekken. Bruidsparen zien door de bomen het bos niet meer. Wat is een goede fotograaf die bij ons past? Welke bakker dichtbij de locatie kan de bruidstaart leveren? Tot hoe laat mag er muziek worden gedraaid? Wanneer moeten de kaarten de deur uit? Hoe houden we kinderen gezellig tijdens de ceremonie? enz. enz.  Er gaan uren en uren zitten in het surfen over het internet.

Waar het in Amerika al veel gewoner is een weddingplanner in te schakelen is de schroom in Nederland nog altijd groter, Jammer, want een professional inzetten levert veel rust in de aanloop naar en tijdens de huwelijksdag op. En wie wil dat nou niet? Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan maar aan de andere kant kan het jullie ook geld en veel tijd en stress besparen. Een weddingplanner kent de juiste leveranciers, bewaakt het vooraf gestelde budget, neemt ook de minder leuke taken voor haar rekening.

Een van de weddingplanners die wij van harte aanbevelen is Vivian ter Huurne  van Het Bruidsmeisje. De naam is, vinden wij, goed gekozen. Met haar sprankelde persoonlijkheid is zij de perfecte maid of honor. Met tomeloze inzet en enthousiasme begeleidt zij het hele proces, van aanzoek tot huwelijksnacht zullen we maar zeggen. 

Wij als trouwambtenaren maken haar vooral mee op de huwelijksdag zelf. We zien haar de locatie en ceremonieplek versieren, rustig de leveranciers hun plekken wijzen, met aandacht de vragen van gasten beantwoorden. Rustig en onopvallend leidt ze alles in goede banen. Ze stelt het bruidspaar gerust. Tovert de lach op ieders gezicht. Er is aan alles gedacht, er is overal een oplossing voor.  Voor ons creëert ze de beste omstandigheden om de ceremonie zo mooi mogelijk te maken. Het is heerlijk om met zo’n weddingplanner te werken. 

We stellen nog wat vragen aan Vivian:

Hoe bevalt de samenwerking met Joanne, Marijke, Marian en Guusta?
Onvergetelijk. Dat is het eerste waar ik aan denk als ik aan de ceremonies van de dames van Trouwambtenaarkiezen  denk. Stuk voor stuk maken ze met hun charmante verschijningen, hun prachtige woorden, hun treffende uitspraken de dag écht onvergetelijk. Als weddingplanner heb ik al tientallen ceremonies gezien in mijn leven, dus dat zegt wel wat ;-)! Ik vind het altijd lastig kiezen tussen hen alle vier. Ze hebben wel echt ieder hun eigen karakter, wat je uiteraard terugziet in hun ceremonies. Het is ook zo mooi om te zien dat zij absoluut geen concurrenten van elkaar zijn en elkaar zoveel gunnen. Dames met een hart van goud!

Waarom nadenken over de keuze van je trouwambtenaar?
Waarom niet? is het eerste wat ik denk. Over alles wordt zo zorgvuldig nagedacht bij de organisatie van een bruiloft. Iedere leverancier wordt persoonlijk uitgekozen. En waarom dan niet de trouwambtenaar die jullie liefdesverhaal vertelt en een enorme stempel op de dag kan drukken. Veel bruidsparen van mij hebben al vaak saaie of zelfs vreselijke ceremonies meegemaakt. Ze zijn verbaasd als ik hun vertel dat het helemaal niet zo hoeft te gaan. En dat ze zelf de keuze kunnen maken voor iemand die echt bij hun past, bij de stijl van de dag, waarover gasten nog lang napraten! Dus geen trouwambtenaar die over zichzelf praat, vertelt waarom zij het leukste vak ter wereld heeft. Do you want to know? Geen niet passend gedichtje, geen trouwambtenaar die niks van het bruidspaar weet, geen slaapverwekkend standaardpraatje. Dat is zo jammer! Want eerlijk is eerlijk, de ceremonie is toch het onderdeel waar het om zou moeten draaien als je gaat trouwen?

Wat zijn de mooiste ceremonies die je hebt meegemaakt?
Ik ben dol op ceremonies die heel echt en oprecht zijn. Waar het bruidspaar én de gasten ontroerd zijn. Waar er enorm gelachen wordt. Ceremonies waarbij de gasten daarna niet uitgepraat raken over hoe geweldig de ceremonie was! Het bruidspaar dat zulke lieve woorden tegen elkaar uitspreekt. De ambtenaar die precies de juiste toon weet te pakken en iedereen tot het laatst op het puntje van zijn stoel weet te houden. 

Welke tips maken de ceremonie nu extra speciaal?
Het is ontzettend leuk als je trouwambtenaar contact opneemt met enkele dierbaren. Zo blijft een groot gedeelte van de ceremonie ook nog een verrassing voor jullie zelf. Of dat jullie naast het voorgesprek ook nog apart van elkaar een vragenlijst moeten invullen.. Zelf vind ik de persoonlijke trouwgeloftes, die bruidsparen aan elkaar uitspreken, het allermooiste van de hele dag! Al is het maar kort en krachtig .. dat is zo bijzonder! Zo puur, zo oprecht. Een trouwambtenaar met humor of een die interactie met de gasten aangaat maakt de ceremonie leuk.

Live muziek mogen jullie ook echt niet vergeten. Dat zorgt voor nog meer ontroering en zal jullie en jullie gasten gaan raken tot in elk vezeltje van hun lijf. Speeches van gasten wordt ook wel eens gedaan tijdens een ceremonie. Echter als je een geweldige trouwambtenaar hebt, is dat helemaal niet nodig. Ik zou ze dan lekker bewaren voor tijdens het diner. Dan is er dan ook weer wat reuring! 

COLUMNS