Trouwen in de winter

 

In onze branche, de trouwbranche, spreken we vaak over het zogenaamde ‘trouwseizoen’. Hiermee bedoelen we de maanden mei tot en met september, eigenlijk zijn dat al heel lang de meest populaire maanden als het gaat om het plannen van een huwelijksdag. Toch willen we het ook eens hebben over de vele leuke kanten en voordelen van een huwelijk in de winter, daar zijn wij namelijk stiekem ook best fan van!

Droom even met ons mee…..
Het is vroeg in de ochtend op jullie trouwdag. Het witte rijtuig met de paarden met geruite dekens over hun rug staat al voor jullie huis te wachten en hun warme adem is zichtbaar in de koude lucht. Je hebt nergens op gerekend want het is tenslotte najaar/winter maar toch is het weer mooi, de lucht is blauw en in de natuur zie je het wit van de kou op de takken van de bomen en op het gras. Je ziet het al voor je he? 

Of stel je de prachtige kleuren voor van de Indian Summer in de herfstmaand oktober!

Jullie foto/videograaf heeft samen met jullie vast vooraf al nagedacht over locaties om foto’s te maken, mits jullie een apart foto moment wensen op jullie dag. En om eventueel kou te voorkomen draag je als bruid over je jurk een prachtige grote warme shawl of een heerlijk zacht bontje, misschien zelfs wel een stoere bontmuts! De locatie is verlicht met vele verschillende lichtjes en fakkels en misschien is het december en kunnen jullie dus ook genieten van de stijlvolle Kerstdecoraties.
De eventuele haard brandt en jullie gasten krijgen glühwein en andere verwarmende lekkernijen. De sfeer is intiem want iedereen blijft binnen en dicht bij jullie en elkaar en als de schemering intreedt lijken jullie als feestelijk gezelschap even alleen op de wereld.

Hoe leuk is dan een trouwceremonie met schapenvachtjes als warme zitjes op de stoelen, kaarslicht en geurende dennentakken om jullie heen. En hoe lekker zal de wat stevige chocoladetaart of Cheesecake smaken, of juist de sneeuwwitte bruidstaart met donkerrode binnenkant. En wat denk je van klein vuurwerk zoals sterretjes of wensballonnen in de avond, wij worden nu al blij van dat beeld op foto’s en film.

Geloof het of niet, Joanne een keer een bruidspaar gehad wat kon schaatsen op de gracht rondom het kasteel waar ze even daarvoor hun Jawoord aan elkaar hadden gegeven. De gasten stonden er met warme chocolademelk en erwtensoep omheen.

Zoals gezegd, de meeste huwelijken vinden plaats in de zomerperiode, en dus zijn dan de prijzen hoger en de beschikbaarheid van locaties en leveranciers beperkter. Dus ,als jullie verloofd zijn en alle plannen zijn nog open, denk dan ook eens na over een warm winterhuwelijk. Wij komen graag om met een mooie ceremonie ieders hart te verwarmen.

COLUMNS